Mediated Life

Mitt i Vi-Media, Media 2.0, Promatör-revolutionen och Deltagarjournalistikens välsignade värld. Circa 2006.

fredag, februari 10, 2006

Verkligheten överträffar dikten – det ekar av Epic

I Epic 2014 (och 2015) stäms Google (eller den fiktiva sammanslagningen Googlezon) av New York Times för att deras nyhetsströmmar läses av Googlezons nyhetsrobotar och förs in i “the Grid”. I filmen vinner Googlezon (symboliserande den nya medievärlden) och Times drar sig ur matchen helt och hållet för att bli (vilket är skitkul) “a printed newsletter for the elite and elderly”.
I filmen utspelar sig detta år 2011. I verkligheten nåddes vi för någon vecka sedan av nyheten att International Publishers’ Association, the European Federation of Magazine Publishers och Agence France Presse söker möjligheter att kräva Google (och andra nyhetssamlare) på pengar för att de orättfärdigt utnyttjar innehåll från dessa källor.

Huruvida detta kommer att få något som helst medhåll från EU, som det handlar om i detta fall, lär vi få återkomma till. Men det är ganska mysigt med självuppfyllande profetior…

Vad tycker ni? Känns det inte lite unket att på detta sätt sätta upp staket kring sina nyheter i stället för att välkomna möjligheten att få större spridning?

Technorati Tags: , , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

Links to this post:

Skapa en länk

<< Home