Mediated Life

Mitt i Vi-Media, Media 2.0, Promatör-revolutionen och Deltagarjournalistikens välsignade värld. Circa 2006.

fredag, februari 24, 2006

Bloggportalen och Aftonbladet

Häromdagen nåddes vi av nyheten att Aftonbladet hade köpt Bloggportalen. Trevligt för gamla ägarna som tämligen snabbt kan casha in på en, i sammanhanget, begränsad arbetsinsats. Och säkert bra för AB att på ett snabbt och enkelt sätt inkorporera färdiga delar i sin verksamhet. Men jag kan inte hjälpa att undra huruvida man börjar bli lite lata på sig borta vid Globen.
Att skaffa sig, skapa, starta en bloggportal måste väl vara något som man mäktar med att göra inom företagets väggar – det är ju näppeligen tekniskt avancerat eller en svår tanke att tänka.

Men vilket som ska det bli intressant att följa utvecklingen av den här läsardrivna innehållsutvecklingen – ni vet, deltagarjournalistik, We Media och allt det där…

För övrigt ska ni här få en länk till några som sedan länge har använt sig av allmänhetens bloggande för att stärka sin egen “news outlet”. Det är lokal-tv-stationen KRON i San Fransisco och deras “The Bay Area is Talking”. Där har man gjort rätt. Och man har gjort det länge. Less IS more.

Technorati Tags: , , , ,